MENU  
  Tregusi
  Fjalor
  Kerko 570
  Forum
  Filma Shqipe
  Horoskopi
  Foto Nga Dollogozhda 797
  Foto Nga SHKA Besa
  Foto Nga KF Dollogozhda
  Arkivi I Artikujve
  Feja Islame
  Lojra Online
  Gjeografia
  Emri Dollogozhde
  Kultura
  Shka Besa
  Gurbeti Ne Dollogozhde
  Veshjet Popullore
  Toponimet
  Bashkesie Familje
  Aksionet
  Rrapi Ne Dollogozhde
  KF Dollogozhda
  Historia E Klubit
  TV Live
  Muzike Shqipe
  Ambasada Ne RM
  Emra Shqiptar
  Emra Musliman
  Poezi Dashurie
  Poezi Mergimi
  Humor
  Testi I Vetvetes
  Kur Ke Lindur
  Testi Dashurise
  C'far Shenje Je
  Sondazhe
  Emocione
  Video Shqipe
  Video Islame
  Video Humor
  Beteja E Koshares
  Dokumentar
  Festohet Patronati
  Kerko
  Foto Nga Dollogozhda
  Foto dollo
  Agjërimi
  Si Të Agjëroj
  RadioTjera
  Filluan reshjet,ulen temperaturat e larta!
  Titolo della pagina nuova
  Titolo d54ella pagina nuova
  bossi
  1Titolo della pagina nuova
Deshironi Te Beni Dasmen Tuaj Ne Restroant Dollogozhda
Ateher Kontako:
Maqedoni:
+38970806891
Zvicer:
+41 (0) 76327895Restoratn Dollogozhda 002
Ju Argeton Cdo Mbremje Me Muzike Te Gjalle

 


VIDEO MUZIK

Ermal Fejzullahu - Ku i Kam Shoket E Mi 2008

Gjyste Vulaj - Atdheu Shqiperia 2008

Duli - Gurbeti

Genta Ismaili - Sa Ilace 2008

Xhavit Avdyli - Shko 2008

Blero ft. Leonora Poloska - Crazy

Motrat Mustafa - Zer Yt I Mjer

Duli- Genjeshtare

Shkurte Fejza - Pritëm nanë 2008

Aferdita Demaku - Kujt ia fale zemren

Smail Puraj - Bama hallall moj nane

Teuta Selimi - Jemi Nda 2008

VIDEO JAVES


Ajri $ Zati - Taletn te pa zbuluar!

VIDEO


IP
Shiko Nga Cili Vend E
Viziton Dollogozhden

Gurbeti Ne Dollogozhde
 1. Gurbeti Ne Dollogozhde

Gurbeti ne fshatin tone si proces sociologjik eshte paraqitur per shkak te mungeses se kushteve per jetese,papunesise ne organet dhe organizatat shteterore.
Gurbeti ka qene edhe sot eshte e keqja se qytetareve te Dollogozhdes.Gurbeti eshte bere per fshataret tradite masovike qe vazhdon.Ne gurbet kane shkuar edhe para nje shekulli ndoshta edhe me pare per kafshaten e bukes.
Deshira per tu kthyer ne vendlindje jane shkrire pasi qe ne vendlindje nuk munden te sigurojne pune keshtu qe edhe me tutje kane ngele duke punuar punet me te renda ne ndertimin e shteteve tjera.
Gurbeti i cili ka lene shtepite e shprazeta,femijet-nxenesit pa prinde dhe prinderit pa femije e dashur eshte be tradite ne Dollogozhde.
Gurbeti eshte nje plage e rend per shqiptaret kudo qe ata jetojne.Dikur shqiptaret per te nxjerre kafshaten e gojes moren rrugen e Misirit,Rumelise,Persise etj...sot ne keto vite ,gjegjesit ne 30-40 vitet e fundit tanet moren rrugen e gurbetit per ne Australi,Amerike,Gjermani,Zvicer,Austri etj.

Ndoshta dollogozhdaret u nisen ne rrugen e gurbetit per te qendruar nje kohe te shkurter,por gjendja e rende ekonomike ne vendlindje ,epshet per te pasur shtepi te madhe ndikuan qe ata atje te qendrojne me vite te tera,sa qe shume prej tyre atje i moren edhe familjet me te ngushta duke mos menduar holle e gjate mer shkollimin dhe edukimin e gjeneratave te reja te cilet jane ardhmeri e Dollogozhdes.
Gurbeti si kategori sociale dhe ekonomike ka filluar masovikisht qysh ne gjysmen e dte te shekullit te kaluar.Njerezit prej Dollogozhde shkojshin ne gurbet ne Serbi,Greqi,Turqi,kurse me vone ne te gjitha shtetet peremdimore ,ne SHBA,Australi dhe Kanada.
Para viteve te 60 me se shumti eshte punuar ne Serbi,Vojvodine,ku jane punesuar neper ndermarrjet per ndertimin e rrugeve,kurse nje numer i madh eshte punesuar edhe ne hekuranen e Zenices.Ne Serbi,Vojvodine,Kroaci,Slloveni pas clirimit ndertoheshin rruget,fshataret tane u punesuan ne ndermarrjet e medha te rrugeve si qe ishin "Partizanski put,,"Vojvodina put","Preduzeqe za puteve"etj.Kane punuar nga 12 ore ne dite pune fizike dhe ngarkim shkarkim te materialeve ndertimore,duke fjetur ne nje dhome nga 10 veta,me ushqim te dobet,kushte te dobeta higjinike qe shkaktoshin semundje te ndryshme.
Me hapjen e kufive pas viti 1965 nje pjese e madhe shkuan ne gurbet apo ne pune te perkohshme sic po flitej ne shtetet e Evropes perendimore,sidomos ne Gjermani,Zvicer,me vone ne Suedi edhe ne Itali.Keto vite nje pjese ka shkruar edhe ne SHBA.Australi dhe Kanada.
Ne fillim mendohej se nuk do tu zgjash shume,por doli e kunderta me pas filluan ti marin edhe familjet me femijet,keshtu gjate muajve te veres femijet ndermjet veti folin gjermanisht,anglisht disa te tjere e kan harruar shqipen dhe nuk dine te flasin shqipqe eshte me te vertet e pa pranushme.Nje pjese e gurbecareve u kthyen si pensioniste,si invalite,ka pas raste qe kane humbur jeten ne pune ose aksidente komukacioni si Nuri Ahemeti,Xhevdet Ahemti,Sali Koxhaxhiku.Fikri Dervishi,Reshat Ziba,qe nuk u kthyen te gjalle, etj.
Me nje fjale gurbeti e nderroi jeten tradicionale ne fshat duke sjellur edhe shume te mira pasi qe filluan te nderohen shtepi te bukura dhe te paisen me automjete,u permisua veshja dhe jeta nga te hollat e fituara ne gurbet,por solli edhe shumne dhimbje dhe lote dhe emigrimi ndikoi edhe ne zvogelimin e numrit te nxenesve neper shkolla.Edhe sot largimi nga fshati vazhdon me te njejtin trend per te shkuar ne Amerik fshehurazi duke paguar gje me 10 mije dollora per vizen.
Eshte per tu theksuar tradita kombetare se gurbecinjte tone mendjen e kane gjitnje ne Dollogozhde,ne familjen dhe te afermit e tyre,fitojne dhe investojne ne Dollogozhde ne shtepite e tyre,shpesh organizojne edhge aksione perr ta ndihmuar jete kulturore artistike dhe sportive ne fshat,si dhe per ndertimin dhe adaptimin e objekteve te infrastrukturs se pergjithshme ne fshat.Do te ishte mire sikur te hollat e gurbecinjve ne baze te projekteve qe do ti pergatis Komuna,ti mblidheshin dhe keto investime te perdoreshin per ndertimin se pari te mini objektve per prodhimin e prodhimeve te llojlloshme sic eshte rasti i Medi Zhakut i cili se bashku me vellezerit e vet ndertoi mullirin elekrik me teknollogji moderne.. 


2. Dollogozhdaret Ne Zvicer

Dollogozhdaret emigrante ne Zvicer...

1.Ziber Useini me familje
2.Rebi Useini me familje
3.Selami Useini me familje
4.Selajdin Useini me familje
5.Sevdi Useini me familje
6.Muamet Kica me familje
7.Mustafa Kica
8.Iljaz Bakiu me familje
9.Bajram Dibra me familje
10.Rasim Seferi me familje
11.Enver Seferi pensionist/me familjen
12.Isuf Seferi me familje
13.Edip Dervishi me familje
14.Ilber Dervishi me familje
15.Nafis Dervishi me familje
16.Refejet Dervishi me familjen
17.Ikmet Dervishi me familjen
18.Rraman Koxhoxhiku me familje
19.Qani Koxhoxhiku me familje
20.Nisa Dauti me familje
21.Qazim Dauti me familje
22.Amza Dauti me familje
23.Shefqet Dani
24.Mevlur Alimi me famljen
25.Adi Alimi me familjen
26.Avdulla Alimi pensionist
27.Fatmir Zhaku
28.Mefit Zhaku
29.Shabedin Zhaku
30.Mefit Dervishi me familje
31.Afrim Dervishi pensionist
32.Nafi Dervishi
33.Dalp Dalip me familje
34.Lutish Dalipi me familje
35.Nezir Useini me familje
36.Ikmet Useii
37.Neki Useini me familje
38.Nebi Zhaku me familje
39.Berat Zhaku
40.Mamut Ibraimi me familje
41.Belul Beluli i vdekur
42.Isa Dani me familje
43.Urim Ida me familje
44.Zikri Dalipi me familje
45.Mevlur Dibra
46.Ziber Dibra me familje
47.Dashmir Dibra me familje
48.Fatmir Mamudi me familje
49.Ikmet Mamudi me familje
50.Agim Mamudi me familje
51.Destan Mamudi me familje
52.Xhevat Ziba me familje
53.Feriz Fejza me familje
54.Afrim Koxhoxhiku me familje
55.Nedin Dauti me familje
56.Muamer Ida me familje
57.Shpejtim Ziba me familje
58.Lerim Ziba me familje
59.Selami Ameti me familje
60.Kasim Koxhoxhiku
61.Osman Arsllani me familjen
62.Femi Dani me familjen
63.Demisha Islami me familjen
64.Nexhmi Islami me familjen
65.Kujtim Islami me familje
66.Osman Neziri me familje
67.Neim Oxha me familje
68.Refajet Ziba me familje
70.Evzi Mamudi pensioist
71.Ajri Arsllani me familje
72.Femi Dauti
73.Mefit Dalipi me familje
74.Axhi Ziba me familjew
75.Drilon Dauti me familje.


3 Dollogozhdaret Ne Gjermani

Ne Gjermani jan te emigruar keta persona :

1.Enver Dani me familje
2.Fikri Dani ,i vdekur
3.Zaim Arsllani,pensionist
4.Isa Arsllani
5.Zulfi Mazari ,i vdekur
6.Edip Hani me familje
7.Veap Husesini me familje
8.Mensur Pollozhani ,pensionist
9.Mensur Pollozhani,pensionist
10.Fuat Useini,pensionist
11.Xhemil Useini,pensionist
12.Subi Useini,pensionist
13.Tahir Kica
14.Imer Veliu
15.Zikri Veliu,pensionist
16.Nexhat Imeri,i vdekur
17.Subi Imeri me familje
18.Zini Imeri,pensionist
19.Fadil Mazari,pensionist
20.Xhemal Mazari me familje
21.Shefit Dani,pensionist
22.Reshat Zhaku,i vdekur
23.Xhevit Zhaku,pensionist
24.Ruzhdi Zhaku,pensionist
25.Faiz Zhaku,pensionist
26.Xhafer Zhaku,pensionist
27.Xhevdet Ameti,i vdekur
28.Nuri Ameti,i vdekur
29.Sali Ameti
30.Shebrit Zhaku,pensionist
31.Zulfi Zhaku
32.Feriz Dervishi
33.Avni Adili me familje
34.Latif Mamudi me familje
35.Nebi Mazari me familje
36.Isni Alimi me familje
37.Shain Iljazi me familje
38.Xhelil Zhaku,pensionist
39.Fiqiri Alasani me familje
40.Rami Alasani ,pensionist
41.Isen Alasani me familje
42.Nafis Alasani,pensionist
43.Xheviz Alasani,pensionist
44.Bejadin Miftari me familje
45.Fikri Alasani me familje
46.Fuat Alasani me familje
47.Rami Dervishi ,pensionist
48.Mensur Dervishi me familje
49.Memet Ziba,pensionist
50.Nazmi Ziba,i vdekur
51.Istref Islami,pensionist
52.Reshat Ziba,i vdekur
53.Ali Seferi,pensionist
54.Nexhat Kurtishi me familje
55.Avdi Sllatina,pensionist
56.Sulejman Ziba me familjew
57.Murteza Dalipi me familje
58.Ruhi Qoku me familje
59.Izer Miftari me familje
60.Sami Ramadani me familje
61.Rushan Ramadani
62.Avni Islami
63.Shukri Zhaku,i vdekur
64.Fatmi Tosum Zhaku,i vdekur
65.Qemal Fejza,pensionist
66.Amit Zhaku
67.Ariz Bilali,pensionist
68.Fadil Adili
69.Abdurraman Koxhoxhiku,i vdekur
70.Sabit Dalipi,pensionist
71.Zaim Ziba,pensionist
72.Femi Ziba
73.Enver Pasha
74.Nesim Pasha me familje
75.Fatmir Ameti me familje
76.Enver Ziba
77.Avni Alasani
78.Alil Mamudi,pensionist
79.Atnan Mamudi me familje
80.Xhevat Capri me familje
81.Faiz Dauti pensionist
82.Xhemil Oxha pensionist
83.Adem Ameti,pensionist
84.Subi Dibra pensionist
85.Nefi Neziri i vdekur
86.Femi Neziri me familje
87.Abaz Dauti me familje
88.Zija Dauti me familje
89.Neki Dervishi i vdekur
90.Xhelal Dervishi pensionist
91.Fikri Dervishi i vdekur
92.Remzi Dani me familje
93.Zimer Dani me familje
94.Ramiz Zhaku pensionist
95.Nexhat Koxhoxhiku me familje
96.Shukri Koxhoxhiku me familje
97.Sabit Fejza i vdekur
98.Ali Fejza
99.Dalip Jusufi me familje
100.Zudi Dauti i vdekur
101.Fadil Zhaku me familje
102.Shukri Useini me familje
103.Zudi Asani pensionistr
104.Eshref Asani i vdekur
105.Arif Dani me familje
106.Sefulla Kazaferi me familje 


4. Dollogozhdaret Ne Austri

Dollogozhdaret emigrante ne Austri..

1.Arun Useini me familje
2.Bajram Koxhoxhiku me familje
3.Lirim Useini me familje
4.Zibri Dani me familje
5.Afrim Sela me familje
6.Arsim Sela me familje
7.Lumni Sela me familje
8.Nefi Jaja
9.Xhevat Jaja me familje
10.Shabedin Neziri me familje
11.Amir Neziri
12.Enis Neziri me familje
13.Lulzim Neziri me familje
14.Nashir Neziri me familje
15.Miratip Neziri
16.Faruk Arsllani me familje
17.Amit Islami me familje
18.Mensur Reci me familjen
19.Amdi Mazari me familje
20.Nevzat Zhaku
21.Qemal Dani pensionist
22.Qerem Dani me familje
23.Agim Dani me familje
24.Llokman Dani
25.Neim Mamudi me familje
26.Femi Mamudi
27.Mentor Mamudi
28.Isni Bilali me familje
29.Shefit Bilalli me familje
30.Teki Bilali me famlje
31.Lutfi Bilali me vellezerit
32.Zikri Dervishi
33.Zikri Dalipi
34.Nazif Aliti me familje
35.Agni Aliti me familje
36.MendI Koxhoxhiku me familje
37.Feim Koxhoxhiku
38.Xhevat Kica
39.Senad Ameti me familje
40.Jetish Zhaku
41.Agush Zhaku me familjen
42.Amza Zhaku me familjen
43.Tela Mamudi i vdekur
44.Fitni Dalipi
45.Zifer Mazari
46.Ramazan Mamudi
47.Ramazan Dervishi
48.Avdulla Mamudi me familjen
49.Ismail Reci me familje
50.Mexhait Dervishi


5. Dollogozhdaret Ne SHBA

1.Aki Kurtishi me familje
2.Atmi Kurtishi me vellezerit dhe me familjet
3.Agush Kurtishi me familje
4.Abib Kurtishi me familje
5.Minir Zhaku me familje
6.Urim Zhaku me familje
7.Kujtim Zhaku me vellezerit dhe familje
8.Suat Zhaku me familje
9.Qerem Zhaku me familje
10.Avni Zhaku me familje
11.Kujtim Asani me familje
12.Kaim Asani
13.Isa Isa me familje
14.Rifat Aliu me vellezerit dhe familje
15.Perviz Dauti me vellezerit me familje
16.BashkimAmeti me familje
17.Resmi Ameti me famillje
18.Sait Saiti
19.Besnik Kurtishi me familje
20.Shpejtim Hidri me familje
21.Ramazan Veliu me vellezerit
22.Avdulla Kica me familje
23.Murteza Kica me familje
24.Petrit Bakiu me familje
25.Rruzhdi Ziba
26.Asan Asani pensionist
27.Zenel Hidri pensionist
28.Edip Miftari me familje
29.Rini Zhaku me familje
30.Feta Coma me familje
31.Amdi Coma me familje
32.Xhemal Dani me vellezerit dhe familje
33.Mensur Bilali
34.Shabedin Dauti me vellezerit dhe familje
35.Izmir Mazari me familje
36.Bejadin Kazaferi me familje


6. Dollogozhdaret Ne Suedi & Australi

Ne Suedi :

1.Sefedin Dalipi me familje
2.Safet Qoku me familje
3.Dashmir Useini me familje
4.Rui Mahjmudi me familjen


Ne Australine e Larget:

1.Isuf Dauti me familje
2.Mirdis Dauti me familjen
3.Lirim Ziba me familje
4.Agni Ziba me familjen
5.Mendi Ziba me familje
6.Xhevat Dani me familje
7.Lirid Dervishi me familje
8.Mushteba Dervishi me familje
9.Ramadan Mistari me familje


Kerkoj ndjese nga te gjithe ata te cilet pa qellim nuk jan shkrujt...sepse ne moment keta jan te kujtuar....

Informacion i marrur nga Libri " Dollogozhda nje bote ne vete"2000 Me autor Mustafa Useini 

FOTOT E CASTIT NGA DOLLOGOZHDA  
 
Identifikohu (Login)

Regjistrohu
 
Pubblicitá  
   
RADIO ARTA LIVE  
   
PLAGA E NJE SHEKULLI NE DOLLOGOZHDE  
 

A duhej te mbahet edhe kete vit Koncerti me rastin e vitit te ri?
Po patjeter
Jo,nuk duhej
Nuk e di
www.dollogozhda1.it.gg

Anketime Tjera:

- A duhet qe bashkesia vendore e
Dollogozhdes te jet me aktive ne fshate ?

- A jeni te kenaqur me punen tone ?

- Si ju duket Dollogozhda kete vere 2008 ?

- Ku jetojn me shum Dollogozhdaret ?

- A Duhet te mbahet mbremje
rinore ket vere ne
"Dollogozhde"

- A do vini per pushimet verore
2008 ne "Dollogozhde"

 


Kliko ketu per te Votuar


 
KERKO NE GOOGLE  
 
Google
 
BASHKPUNIME  
 

 
Vizitor Qe Kan Vizitu www.Dollogozhda.Be Jan 37642 visitatori
=> Vuoi anche tu una pagina web gratis? Clicca qui! <=